Fermieri români la un schimb de experiență în Austria

0

RWA Raiffeisen Agro România a organizat un schimb de experiență cu cooperativele membre RWA, la sediul din Korneuburg Austria, pentru reprezentanții a 27 de cooperative agricole afiliate și colaboratoare Uniunea Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal.

Obiectivul principal al deplasării a constat în înțelegerea necesității consolidării cooperativelor agricole din România și realizării de investiții colective direct de către acestea, care să aducă valoare adăugată recoltelor membrilor săi.
Pentru a înțelege cât mai bine modul de cooperare dintre cooperativă și fermierii săi, membrii UNCSV au avut ocazia să se întâlnească și să discute cu doi fermieri, membri cooperatori. S-au purtat discuții cu privire la modalitatea de lucru și relația economică dintre fermier și cooperativă, detalii administrative și legislative, aspecte privind consilierea tehnică pe care fermierii austrieci o primesc, despre tehnologiile aplicate de ambele părți, cât și despre schimbările climatice și problemele cauzate de interzicerea pesticidelor fără a exista înlocuitori. Membrii UNCSV au avut ocazia să viziteze și agro-laboratorul de inovare, stația de selectare și tratare semințe, magazinul cu produse de casă și grădinărit, o reprezentanță de mașini și utilaje agricole la care cooperativa este unic distribuitor și service-ul zonal.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here