[VIDEO] Copilul de 7 ani dispărut de aproape o lună căutat cu câinii, elicopterul și drone

0

Forțe impresionante sunt angrenate în căutarea copilului de 7 ani care a dispărut în data de 9 ianuarie din satul Vânători. Încă de la început, în căutarea micuțului au fost implicate efective extinse ale Ministerului Afacerilor Interne dar și voluntari. Căutările sunt sprijinite de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică București, cu un laborator criminalistic mobil. Vor fi folosiți în teren doi câini de urmă, dintre care unul pentru detectare cadavre. La Arad au sosit Dio, un ciobănesc german, specializat în căutare și salvare mediu natural și Kid, un ciobănesc belgian „malionois”, specializat în descoperire cadavre umane. Câinii aparțin Centrului Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu.


În funcție de condițiile meteo, zonele extravilane vor fi survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.. Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare a sprijinit activitățile prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei, în cursul zilei de ieri.
Căutările sunt coordonate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Ordine Publică, fiind implicați alți 30 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad și Poliției Orașului Chișineu-Criș, cu autospecialele de serviciu, precum și două echipaje ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad intervine cu 30 de pompieri și autospeciale specifice, un echipaj SMURD, o autoșenilată 8×8, un sonar și căngi.
Un număr de 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad participă la activități, cu cinci autospeciale.
Căutările sunt sprijinite și de specialiști din cadrul organizației Rescue 4×4.ro, cu șapte autoturisme de teren și două drone, precum și de voluntari ai comunității arădene și pădurari ai Ocolul Silvic.
Forțele de ordine vor interveni în zonele greu accesibile, iar voluntarii în zonele ușor accesibile, fiind efectuate căutări de jur împrejurul locului de dispariție a copilului, pe o distanță de până la 10 km.
În zona unde a dispărut micuțul există multe canale, bălți și șanțuri care trebuie verificate toate. După aproape o lună de la dispariție, încă nu există nici un fel de indicii clare despre locul unde s-ar putea afla copilul. Conform primelor informații, acesta ar fi fost la o stână din apropierea satului de unde a plecat, dispărând apoi pur și simplu. Poliția a efectuat și activități informative pentru a-i da de urmă, fără succes până acum. Activitățile de căutare vor continua și zilele următoare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 5 =