Liberalii din Cluj se revoltă și amenință cu demisiile

0

Liberalii din Cluj se revoltă și amenință cu demisii. Dacă în urmă cu câteva zile erau doar câteva voci, acum sunt 70 de aleși locali alături de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Pentru a compensa numirea unui prefect UDMR la Cluj, actualul prefect liberal Mircea Abrudean a fost numit secretar general adjunct în Guvern. Se pare că liberalii clujeni vor mult mai mult de la președintele Orban.
Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, alături de 70 de aleși locali, i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui PNL Ludovic Orban în care îi cere să îndrepte „greșeala” de a ceda funcția de prefect al județului celor de la UDMR. În caz contrar, Tișe amenință cu demisia din partid.
„În atenția domnului Președinte Ludovic Orban
Stimate domnule Ludovic Orban,
Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj).
Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism.
PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj.
Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție.
Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc.
Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.
Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj.
Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mai mare.
Cu deosebită considerație, Alin Tișe Membru PNL”

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − one =