Film O’Clock va avea loc în perioada 27 februarie-3 martie 2021

0

În perioada 27 februarie-3 martie 2021 va avea loc festivalul Film O’Clock.
Film O’Clock International Festival a apărut ca un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema, ce își propune să fie mai mult decât un festival de film – o adevărată mișcare culturală ce folosește ca mijloace meridianul și fusul orar pentru a transforma Terra într-o citadelă cinematografică. Evenimentul constă în proiecții simultane, sesiuni live de Q&A cu invitați speciali și discuții din industrie ce vor fi transmise concomitent în toate spațiile festivalului din țările participante și online pe platforma festivalului (www.FoC-IFF.com).
Țările participante la prima ediție din acest an sunt Lituania, România, Grecia, Egipt și Africa de Sud. Prin intermediul platformei de cinema online Festival Scope, dar și accesând alte platforme digitale, publicul fiecărei țări va avea ocazia să vizioneze împreună filme-reper și să participe activ la discuții online cu profesioniști din industria filmului, privind patrimoniul cinematografic și oportunitățile de cooperare dintre țări, doi piloni-direcții esențiale ale Festivalului.
„Evenimentele de industrie sunt mici pași în a ne cunoaște vecinii de meridian, cinefili și cineaști, oameni de cultură. Cred că este importantă constituirea unei platforme de dialog – fie că vorbim despre mijloace de cooperare, fie că vorbim poate de restaurare. În timp lucrurile se pot dezvolta frumos, dar pentru asta trebuie să avem un început bun și să îndrăznim”, a declarat Mirona Radu, inițiatoarea Film O’Clock.
Participarea este gratuită pentru evenimentele de industrie, pe baza înregistrării. Cele două conferințe se vor desfășura în limba engleză, iar lista detaliată a vorbitorilor și agenda evenimentului vor fi anunțate în curând pe site-ul festivalului: www.FoC-IFF.com.
Conferința Dezvăluirea patrimoniului cinematografic va avea loc sâmbătă, 27 februarie, la ora 14:00 iar cei interesați se pot înscrie aici, și Oportunități de realizare a filmelor pe Meridianul 25 de grade longitudine estică se va desfășura luni, 1 martie, la ora 15:00, înregistrarea realizându-se aici.
Mai multe informații: office-foc@iff.com.
Eveniment inițiat de Mirona Radu, profesionist în industria filmului cu o experiență de aproape 10 ani în producție și distribuție de film, precum și festivaluri internaționale, organizat de Creatrix Fama și Culture Reality. Proiectul este co-finanțat de AFCN.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + three =