Noul computer tomograf a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

0

Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit noul computer tomograf, aparat ce ar fi trebuit să fie furnizat principalei unităţi spitaliceşti judeţene încă din 2018. „Pentru că la acea dată nu a fost disponibilizată suma pentru plata acestui aparat, riscul era ca finanţarea întregului proiect transfrontalier să fie compromisă. Încă din primele zile de la preluarea mandatului, am reluat discuţiile cu furnizorul şi am obţinut garanţii privind livrarea aparatului, ceea ce s-a şi întâmplat astăzi. Este un proiect care se încheie în februarie 2021 şi riscam, repet, să dăm toţi banii înapoi, noi şi toţi partenerii. Avantajul acestui computer tomograf este ca pacienţii de pe secţia Oncologie ai Staţionarului 2 nu vor mai fi puşi în situaţia de a fi duşi la Stationarul 1 din Govândari pentru acest tip de investigaţii”, a declarat preşedintele Romeo Dunca.
Computerul tomograf (CT) livrat de compania Supermedical este unul de ultima generaţie şi dispune de un soft special de detectare automată a nodulilor pulmonari, aspect relevant în contextul actual al pandemiei de Covid-19. Dincolo de investigaţiile oncologice, pe acest CT se pot mai efectua investigaţii neurologice, vasculare sau colonoscopii virtuale.
Proiectul „Romania Serbia inițiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră îmbunătățirea diagnosticării și tratamentul tumorilor maligne” face parte din Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia 2014-2020. Este derulat în parteneriat cu Centrul de Sănătate Pozarevac, Serbia (lider de proiect); Ministerul Sănătății al Republicii Serbia şi Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara, ONCOGEN. Bugetul, din proiect, ce revine Spitalului Judeţan de Urgenţă Reşiţa este de circa 2,7 milioane euro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 5 =