Guvernul „pedepsește” arădenii conduși de primari PSD

0

Falcă și Iustin Cionca au arătat în repetate rânduri că ajunși la guvernare, va curge lapte și miere pentru arădeni. Nu a curs nici lapte și miere, nici atât. Nu au făcut altceva decât să-i pedepsească pe arădenii care nu i-au votat și pe primarii PSD care nu vor să-și trădeze partidul.
Guvernul a alocat astăzi în mod clientelar fonduri pentru funcționare unor primării. Din lista celor care au beneficiat de bani guvernamentali lipsesc, cu trei excepții, primăriile conduse de primari aleși anul acesta pe listele PSD, chiar dacă este vorba, de exemplu, de un oraș de talia Pâncotei sau de comune importante. Cele trei excepții sunt comunele Târnova, Apateu și Păuliș, unde primarii sunt ai PSD dar viceprimarii aparțin PNL. Locuitorii comunelor conduse de primari adversari politici ai PNL Arad rămân fără aceste alocări. Nu este nimic nou, aceeași strategie este abordată și de Consiliul Județean atunci când este vorba de alocări de fonduri pentru localități conduse de primari de altă culoare politică. Culmea este că în trecut unii edili care pe vremuri aparțineau vechiului PNL au fost privați de bani, pentru ca după ce s-au regăsit sub umbrela noului PNL, alături de foștii pedeliști, să primească brusc fonduri de la CJA. Practica aceasta este acum extinsă la nivelul alocărilor guvernamentale, care vizează preponderent primarii PNL și îi omit pe cei ai opoziției.
„Alegerile au trecut dar în loc de normalitate și stabilitate, asistăm pe de o parte la circ politic iar pe de alta, la folosirea resurselor bugetului doar pentru clientela de partid a PNL. Dramatic este că România nu mai există pentru liderii Dreptei. Nici criza sanitară! Nici cea economică! Nu le pasă absolut deloc de oameni. Iar în vreme ce Orban și Barna își fură ciolanul unul altuia prin vilele de protocol ale statului, guvernul interimar al lui Iohannis perpetuează practicile ticăloase ale demisionarului premier Orban. Orban folosește bugetul de stat pentru a-și asigura susținerea în partid, dând bani cu nemiluita primăriilor peneliste, în timp ce administrațiile PSD nu au primit nimic sau au primit sume ridicole. Chiar și de 3.000 de lei. În fapt românii sunt în continuare pedepsiți pentru că la locale au votat cu PSD. PSD a decis atacarea în contencios administrativ a acestei hotărâri de guvern ticăloase. Și în paralel se va depune plângere penală pe numele miniștrilor și a celor care au redactat și avizat acest HG. Campania electorală s-a încheiat, nu mai există români BUNI și români RĂI, în funcție de ce au votat. TOȚI trebuie sprijiniți!”, a declarat deputatul PSD Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 19 =